Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (13 januari 2021)

Filter items
Nieuws
13 januari 2022

De coronacrisis heeft zware gevolgen voor de ondernemingen in Vlaanderen. Van bij het begin werkte de Vlaamse overheid steunmaatregelen uit om de effecten van de crisis te milderen.

Het Rekenhof stelde een verslag op over de totstandkoming, de uitvoering en de controle van die maatregelen. De impact van de steunmaatregelen van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) werd door een extern onderzoeksteam geëvalueerd.

De leden van de commissie wisselen hierover van gedachten met vertegenwoordigers van het Rekenhof, met Stijn Zegel van Technopolis Group, met Joep Konings van de KU Leuven, met Glenn Magerman van de ULB en met minister Hilde Crevits.

Bekijk hieronder het videoverslag 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • EU-nieuws deze week | 16 - 20 mei 2022

  20 mei 2022

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (20 mei 2022)

  Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (20 mei 2022)

  19 mei 2022

  O.a. Brexit Adjustment Reserve, promoten van Vlaanderen als hoogtechnologische kennisregio en terugbetaling van voorschotten aan het muziekfestival Pukkelpop.

 • Jo Brouns legt eed af als nieuwe Vlaamse minister

  Jo Brouns legt eed af als nieuwe Vlaamse minister

  18 mei 2022

  Jo Brouns heeft woensdag in het Vlaams Parlement in handen van parlementsvoorzitter Liesbeth Homans de eed afgelegd als nieuwe Vlaams minister. Brouns wordt bevoegd voor Werk, Innovatie, Economie en Landbouw in de Vlaamse Regering

 • Jo Brouns nieuwe minister van Economie, Wetenschap en Innovatie

  Jo Brouns nieuwe minister van Economie, Wetenschap en Innovatie

  16 mei 2022

  Vlaams parlementslid Jo Brouns, burgemeester van het Limburgse Kinrooi, wordt de nieuwe minister van Economie, Wetenschap en Innovatie in de Vlaamse Regering. Hij neemt daarmee de bevoegdheden over van minister Hilde Crevits die doorschuift naar Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding.

 • 25 miljoen euro om leegstand te verhelpen

  25 miljoen euro om leegstand te verhelpen

  16 mei 2022

  1 op 10 van de handelspanden in Vlaanderen staat leeg. Om die leegstand aan te pakken en handelskernen weer nieuw leven in te blazen, investeert Vlaams minister van Economie Hilde Crevits 25 miljoen euro extra relancemiddelen in handelskernversterking. Met het budget kunnen lokale besturen handelspanden aankopen en opknappen en de bereikbaarheid van hun gemeente verbeteren.