Hoe stel je een plan voor gendergelijkheid op voor Horizon Europe?

Filter items
Evenement
donderdag 20 mei 2021 - 10:00 tot 11:15

Algemeen

Op 20 mei organiseren NCP Flanders, NCP Federal BE, NCP FNRS en NCP Brussel een infosessie over gendergelijkheidsplannen in Horizon Europe.

In het kader van Horizon Europe zullen gendergelijkheidsplannen geleidelijk worden ingevoerd als een nieuw ontvankelijkheidscriterium voor overheidsinstanties, onderzoeksorganisaties en instellingen voor hoger onderwijs (met inbegrip van private onderzoeksorganisaties en instellingen voor hoger onderwijs) die een aanvraag voor het programma indienen (Horizon Europe General Annexes draft, p.12-13).

Deze infosessie is bedoeld om duidelijkheid te verschaffen over dit nieuwe ontvankelijkheidscriterium.

Wat is een plan voor gendergelijkheid (GEP), wat zijn de verplichte bepalingen, wat is de structuur van een GEP, wat zijn de bestreken gebieden en mogelijke voorbeelden van GEP's?

Programma

10.00 Inleiding

10.05 Plannen voor gendergelijkheid in het kader van Horizon Europe door dr. Anne Pépin, senior beleidsmedewerker, DG Onderzoek & Innovatie (R&I) cel D4-Democratie & Europese waarden - Sector Gender

10.45 Vragen en antwoorden

11.15 Afsluiting

Inschrijven

Omwille van de maatregelen in verband met de covid-19 pandemie is deze infosessie volledig virtueel. Deelname aan dit webinar is gratis en staat open voor elk personeelslid van een Belgische organisatie, in het bijzonder voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor het genderbeleid.

Inschrijven is verplicht en kan tot 19 mei. U hebt de mogelijkheid om in dit stadium al uw vragen te stellen via het inschrijvingsformulier. Het webinar zal in het Engels plaatsvinden.

>> Alle verdere info en inschrijven via de eventwebsite 

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Meer nieuws

 • Regionale Economische Vooruitzichten 2022-2027

  18 juli 2022

  Een economische groei in Vlaanderen van 2,8% in 2022 en van 1,3% in 2023. Dat verwachten het Federaal Planbureau en de regionale statistische diensten in hun ‘Vooruitzichten’. De inflatieschok zet een rem op het economisch herstel. In de periode 2024-2027 zou de bbp-groei in Vlaanderen gemiddeld 1,5% bedragen.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 juli 2022)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 juli 2022)

  15 juli 2022

  O.a. waterstofonderzoek, Bio Base Europe Pilot Plant, bijkomende ondersteuning van de oproep zware onderzoeksinfrastructuur, subsidie Waterstofnet en Flemish Open Science Board (FOSB) en Wijzigingsbesluit kmo-portefeuille.

 • EU-nieuws deze week | 11 juli - 5 augustus 2022

  15 juli 2022

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Vlaamse Regering vernieuwt energie-overeenkomsten met ondernemingen

  Vlaamse Regering vernieuwt energie-overeenkomsten met ondernemingen

  12 juli 2022

  De Vlaamse overheid stimuleert al lange tijd ondernemingen om de energie-efficiëntie van hun processen te optimaliseren en zo veel mogelijk energie te besparen. Om nog meer ondernemingen aan te zetten om hieraan aandacht te besteden, gaan enkele nieuwe maatregelen van start.

 • Europese Commissie presenteert nieuwe Europese innovatieagenda

  Europese Commissie presenteert nieuwe Europese innovatieagenda

  9 juli 2022

  Op 5 juli 2022 heeft de Commissie een nieuwe Europese innovatieagenda aangenomen om Europa een koppositie te geven in de nieuwe golf van deeptech-innovatie en start-ups. De innovatieagenda zal Europa helpen om nieuwe technologieën te ontwikkelen voor het aanpakken van de meest dringende maatschappelijke uitdagingen, en om deze technologieën op de markt te brengen.