Hoe stel je een plan voor gendergelijkheid op voor Horizon Europe?

Filter items
Evenement
donderdag 20 mei 2021 - 10:00 tot 11:15

Algemeen

Op 20 mei organiseren NCP Flanders, NCP Federal BE, NCP FNRS en NCP Brussel een infosessie over gendergelijkheidsplannen in Horizon Europe.

In het kader van Horizon Europe zullen gendergelijkheidsplannen geleidelijk worden ingevoerd als een nieuw ontvankelijkheidscriterium voor overheidsinstanties, onderzoeksorganisaties en instellingen voor hoger onderwijs (met inbegrip van private onderzoeksorganisaties en instellingen voor hoger onderwijs) die een aanvraag voor het programma indienen (Horizon Europe General Annexes draft, p.12-13).

Deze infosessie is bedoeld om duidelijkheid te verschaffen over dit nieuwe ontvankelijkheidscriterium.

Wat is een plan voor gendergelijkheid (GEP), wat zijn de verplichte bepalingen, wat is de structuur van een GEP, wat zijn de bestreken gebieden en mogelijke voorbeelden van GEP's?

Programma

10.00 Inleiding

10.05 Plannen voor gendergelijkheid in het kader van Horizon Europe door dr. Anne Pépin, senior beleidsmedewerker, DG Onderzoek & Innovatie (R&I) cel D4-Democratie & Europese waarden - Sector Gender

10.45 Vragen en antwoorden

11.15 Afsluiting

Inschrijven

Omwille van de maatregelen in verband met de covid-19 pandemie is deze infosessie volledig virtueel. Deelname aan dit webinar is gratis en staat open voor elk personeelslid van een Belgische organisatie, in het bijzonder voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor het genderbeleid.

Inschrijven is verplicht en kan tot 19 mei. U hebt de mogelijkheid om in dit stadium al uw vragen te stellen via het inschrijvingsformulier. Het webinar zal in het Engels plaatsvinden.

>> Alle verdere info en inschrijven via de eventwebsite 

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Meer nieuws

 • Vlaanderen biedt bescherming aan zwaar getroffen ondernemers

  Vlaanderen biedt bescherming aan zwaar getroffen ondernemers

  4 december 2021

  Door de nieuwe coronamaatregelen van het overlegcomité moeten ondernemers hun activiteiten verplicht stopzetten of zullen ze zware omzetverliezen hebben. Daarom stelt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits 2 beschermingsmaatregelen voor om de financieel gezonde ondernemers te helpen hun vaste kosten te blijven betalen. Het gaat om het Vlaams beschermingsmechanisme en overbruggingsleningen die terugbetaald moeten worden. De maatregelen worden nog aangemeld bij de EU in het kader van de staatssteunregels. 

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (3 december 2021)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (3 december 2021)

  3 december 2021

  O.a. subsidie Vlaamse Jonge Ondernemingen, Unizo, Onderwijs & Ondernemen en SYNTRA en Data Integratiediensten voor Slimme Mobiliteit.

 • EU-nieuws deze week | 29 november - 3 december 2021

  3 december 2021

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Schriftelijke vragen deze week | week 48

  3 december 2021

  O.a. kopen bij start-ups, evaluatie Social Impact Bonds, aanvragen Brexit veerkrachtsubsidie en initiatieven Open Access-beleid.

 • Allereerste ‘Frank De Winne’ mandaten toegekend 

  Allereerste ‘Frank De Winne’ mandaten toegekend 

  2 december 2021

  De eerste vijf zogenaamde 'Frank De Winne mandaten' binnen het programma 'Vlaamse ruimtevaarteconomie' zijn toegekend. Met dat programma wil Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits (CD&V) onder meer de ruimtevaartkennis in Vlaanderen uitbreiden.